Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Ένα στολίδι στην είσοδο του λιμανιού

Ένα στολίδι στην είσοδο του λιμανιού

Οι Κούλες, γνωστό και ως Castello a Mare, είναι ένα ιστορικό φρούριο που βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου στο νησί της Κρήτης, στην Ελλάδα.

Χτισμένο από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα, το φρούριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άμυνα του νησιού από τις δυνάμεις εισβολής.

Το φρούριο χτίστηκε αρχικά για να προστατεύσει το λιμάνι της πόλης και βρισκόταν σε στρατηγική τοποθεσία στην άκρη της θάλασσας. Τα τείχη του Κούλες έχουν πάχος πολλών μέτρων και είναι χτισμένα από μεγάλους λιθόπλινθους, καθιστώντας τον μια τρομερή αμυντική κατασκευή. Το φρούριο έχει επίσης εξοπλιστεί με κανόνια, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόκρουση των εχθρικών δυνάμεων ανά τους αιώνες.

Σήμερα ο Κούλες έχει αναστηλωθεί και είναι ανοιχτός στο κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το εσωτερικό του φρουρίου και να ανέβουν στην κορυφή των πύργων για να απολαύσουν πανοραμική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Το φρούριο φιλοξενεί επίσης μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις, προσθέτοντας στην πολιτιστική του σημασία.

Οι Κούλες είναι απαραίτητη για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης και της Ελλάδας. Το εντυπωσιακό του μέγεθος και η στρατηγική του θέση το καθιστούν απόδειξη των μηχανικών δεξιοτήτων των Βενετών, ενώ η πλούσια ιστορία και η πολιτιστική του σημασία το καθιστούν σύμβολο της μοναδικής κληρονομιάς του νησιού.