Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
 Επισκεφθείτε την όμορφη Ελούντα

Επισκεφθείτε την όμορφη Ελούντα

Η Ελούντα είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του ελληνικού νησιού της Κρήτης.

Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός γνωστός για τα εκπληκτικά τοπία, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα γραφικά δρομάκια του.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Ελούντας είναι το νησί Σπιναλόγκα, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το φέρι. Το νησί κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως ενετικό φρούριο και αργότερα έγινε αποικία λεπρών στις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα, είναι ένας καλοδιατηρημένος ιστορικός χώρος που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ένα άλλο δημοφιλές σημείο στην Ελούντα είναι η παραλία. Η πόλη έχει πολλές όμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, που την καθιστούν ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο. Για όσους είναι πιο τολμηροί, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ, όπως windsurfing, θαλάσσιο σκι και καταδύσεις.

Η Ελούντα είναι επίσης γνωστή για τη νόστιμη κουζίνα της, με πολλά εστιατόρια που προσφέρουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα φτιαγμένα με φρέσκα, ντόπια υλικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το χταπόδι στη σχάρα, τον μουσακά και το τζατζίκι όσο είστε εδώ!

Η Ελούντα είναι ένας υπέροχος προορισμός για όσους αναζητούν χαλαρωτικές, γραφικές και πολιτιστικά πλούσιες διακοπές. Είτε σας ενδιαφέρει η ιστορία, οι υπαίθριες δραστηριότητες είτε απλά θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, η Ελούντα έχει κάτι για όλους.