Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Η θέα από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

Η θέα από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

Ψηλά στους ανεμοδαρμένους λόφους του Ηρακλείου, βρίσκεται η τελευταία κατοικία ενός από τους πιο διάσημους λογοτέχνες της χώρας, του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο τάφος του διάσημου συγγραφέα, γνωστού κυρίως για τα επικά έργα του "Ζορμπάς" και "Ο τελευταίος πειρασμός του Χριστού", προσφέρει όχι μόνο έναν συγκλονιστικό φόρο τιμής στη διαχρονική κληρονομιά του, αλλά και μια εκπληκτική πανοραμική θέα του κρητικού τοπίου. Σκαρφαλωμένος στην κορυφή του Προμαχώνα Μαρτινέγκο στα ιστορικά Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου, ο χώρος έχει θέα στα αφρώδη νερά της Μεσογείου και στους γοητευτικούς, δαιδαλώδεις δρόμους της πόλης.

Από τον τάφο του Καζαντζάκη, οι επισκέπτες μπορούν να αναλογιστούν τη βαθιά λογοτεχνική του συνεισφορά απολαμβάνοντας μια γαλήνια στιγμή σε αυτό το ήρεμο περιβάλλον. Οι εκτεταμένες εικόνες του Ηρακλείου, με τη σύζευξη αρχαίας και σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ξεδιπλώνονται από κάτω, αποτελώντας υπενθύμιση της πλούσιας ιστορίας και του ζωντανού πολιτισμού που επηρέασε το έργο του. Αυτό το πλεονεκτικό σημείο δεν τιμά μόνο τη μνήμη ενός γίγαντα της λογοτεχνίας, αλλά προσκαλεί επίσης σε περισυλλογή της διαρκούς ομορφιάς και του πνεύματος της ίδιας της Κρήτης. Είναι ένα μέρος όπου η λογοτεχνία, η ιστορία και η φυσική ομορφιά συγκλίνουν, προσφέροντας μια στιγμή βαθιάς περισυλλογής σε όσους κάνουν το προσκύνημα σε αυτό το λογοτεχνικό ιερό.