Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Η ιστορία των Ματαλών

Η ιστορία των Ματαλών

Τα Μάταλα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού της Κρήτης, Ελλάδα.

Το χωριό φημίζεται για την εκπληκτική αμμουδιά του και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, αλλά έχει επίσης μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από την αρχαιότητα.

Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, τα Μάταλα ήταν σημαντικό κέντρο λατρείας για τη θεά Τύχη, η οποία συνδέθηκε με την καλή τύχη και την ευημερία. Στην πόλη υπήρχε ένας μεγάλος ναός αφιερωμένος στην Τύχη, ο οποίος ήταν σημαντικός προορισμός για προσκυνητές από όλη την περιοχή.

Κατά τον Μεσαίωνα, τα Μάταλα καταλήφθηκαν από τους Ενετούς, οι οποίοι έχτισαν ένα φρούριο στο λόφο με θέα στο χωριό.

Μία από τις πιο μοναδικές και συναρπαστικές πτυχές των Ματάλων είναι οι Σπηλιές των Ματάλων, οι οποίες είναι μια σειρά από τεχνητές σπηλιές λαξευμένες στους βράχους με θέα στην παραλία. Τα σπήλαια δημιουργήθηκαν από τους αρχαίους Ρωμαίους και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ως τάφοι και ταφικοί θάλαμοι. Ωστόσο, στη δεκαετία του 1960, οι σπηλιές έγιναν γνωστές ως καταφύγιο για χίπις και άλλους ταξιδιώτες αντικουλτούρας που έλκονταν από τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τον χαλαρό τρόπο ζωής.

Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις σπηλιές και να φανταστούν πώς θα μπορούσε να ήταν η ζωή για τους αρχαίους Ρωμαίους ή τους χίπις που κάποτε τους αποκαλούσαν σπίτι τους.