Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Το περίφημο πολύχρωμο χωριό των Αρχανών

Το περίφημο πολύχρωμο χωριό των Αρχανών

Οι Αρχάνες είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στο νησί της Κρήτης, μόλις 15 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.

Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες που αναζητούν να γνωρίσουν τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο ζωής. Το χωριό είναι γνωστό για την όμορφη αρχιτεκτονική του, την πλούσια ιστορία και τη νόστιμη κουζίνα του. Εδώ είναι μερικά από τα σημαντικότερα σημεία των Αρχανών:

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχανών: Ο Αρχαιολογικός Χώρος των Αρχανών είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις της ιστορίας. Είναι ένας αρχαίος μινωικός οικισμός που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1960. Η τοποθεσία διαθέτει καλοδιατηρημένα ερείπια σπιτιών, τάφων και δημόσιων κτιρίων που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση στον ιστότοπο για να μάθουν περισσότερα για τη συναρπαστική ιστορία του.

Λαογραφικό Μουσείο Αρχανών: Το Λαογραφικό Μουσείο Αρχανών είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε για τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο ζωής. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα και διαθέτει εκθέματα για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία του χωριού. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν παραδοσιακά ρούχα, αγγεία και είδη οικιακής χρήσης που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι.

Όρος Γιούκτας: Το όρος Γιούκτας είναι ένα εξέχον ορόσημο που έχει θέα στις Αρχάνες. Είναι ένα ιερό βουνό που λατρευόταν στα αρχαία χρόνια, και λέγεται ότι είναι η γενέτειρα του θεού Δία. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια πεζοπορία στο βουνό για να απολαύσουν την εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο.

Γευσιγνωσία κρασιού: Οι Αρχάνες είναι γνωστές για τα νόστιμα κρασιά τους, ενώ υπάρχουν αρκετά οινοποιεία στο χωριό που προσφέρουν εκδρομές γευσιγνωσίας κρασιού. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τοπικά κρασιά και να μάθουν για την παραδοσιακή διαδικασία οινοποίησης.