Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Τα καλύτερα χειμερινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Κρήτη: τι να δείτε και να κάνετε τον Φεβρουάριο

Τα καλύτερα χειμερινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Κρήτη: τι να δείτε και να κάνετε τον Φεβρουάριο

Αν θέλετε να ζήσετε το αυθεντικό κρητικό πνεύμα και τη φιλοξενία το χειμώνα, δεν πρέπει να χάσετε τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το Φεβρουάριο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική, το χορό, το φαγητό και τη διασκέδαση του νησιού.

Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα χειμερινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Κρήτη που δεν πρέπει να χάσετε:

  • Η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Πρόκειται για μια θρησκευτική γιορτή που τιμά τον Άγιο Χαράλαμπο, τον προστάτη των μελισσοκόμων και των παραγωγών μελιού. Πραγματοποιείται στις 10 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει λιτανείες, ευλογίες και πανηγύρια σε πολλά χωριά του νησιού. Τα πιο γνωστά είναι στις Αρχάνες, τον Ζαρό και τον Άγιο Θωμά, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το τοπικό μέλι και άλλα εδέσματα.
  • Το καρναβάλι. Η Κρήτη έχει μια μακρά και πολύχρωμη καρναβαλική παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Ενετοκρατίας. Η περίοδος του καρναβαλιού διαρκεί τρεις εβδομάδες πριν από τη Σαρακοστή και περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρελάσεις μασκέ και πάρτι. Τα πιο δημοφιλή καρναβάλια είναι στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τη Σητεία, όπου μπορείτε να δείτε εντυπωσιακά άρματα, μάσκες και κοστούμια.
  • Το Φεστιβάλ Άνθησης Αμυγδάλου. Πρόκειται για ένα όμορφο φεστιβάλ που γιορτάζει την άφιξη της άνοιξης και την ανθοφορία των αμυγδαλιών στο χωριό Λίμνες, κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Πραγματοποιείται συνήθως στα τέλη Φεβρουαρίου και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες που έρχονται για να θαυμάσουν τα λευκά και ροζ λουλούδια και να απολαύσουν την παραδοσιακή μουσική, το χορό και το φαγητό.