Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Ανοιξιάτικες περιηγήσεις σε αμπελώνες: Κρήτη: Εξερευνώντας τα οινοποιεία της Κρήτης

Ανοιξιάτικες περιηγήσεις σε αμπελώνες: Κρήτη: Εξερευνώντας τα οινοποιεία της Κρήτης

Καθώς ο χειμώνας αποχαιρετά την Κρήτη, ο ερχομός της άνοιξης βάφει τα αμπελοφυτεμένα τοπία σε πράσινες αποχρώσεις, σηματοδοτώντας την ιδανική στιγμή για ένα ταξίδι στα ανθισμένα οινοποιεία του νησιού.

Οι περιηγήσεις στους αμπελώνες κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς τα αμπέλια ξυπνούν από το χειμερινό τους λήθαργο, στολισμένα με φρέσκα φύλλα και ντελικάτα άνθη. Ένας τέτοιος προορισμός είναι η φημισμένη αμπελουργική περιοχή των Πεζών, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν ξεναγήσεις σε αμπελώνες όπως το Μπουτάρι, παρακολουθώντας τη διαδικασία της μετατροπής του αμπελιού σε κρασί με φόντο τους γραφικούς λόφους.

Τα οινοποιεία της Κρήτης, από τα παραδοσιακά έως τα σύγχρονα, καλωσορίζουν τους λάτρεις του κρασιού για να απολαύσουν τον δροσερό αέρα και τους ανθισμένους αμπελώνες. Η απαλή ζεστασιά της άνοιξης ενισχύει την εμπειρία της οινογευσίας, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκτιμήσουν το ξεχωριστό terroir κάθε ποικιλίας σταφυλιού. Είτε εξερευνώντας τη ρουστίκ γοητεία του Οινοποιείου Δουλουφάκη είτε τη σύγχρονη κομψότητα των Κρασιών Λυραράκη, η άνοιξη αποκαλύπτει ένα ταξίδι αισθήσεων που ξεπερνά τον ουρανίσκο. Μια περιήγηση στον ανθισμένο αμπελώνα είναι μια γιορτή της κυκλικής ανανέωσης της φύσης και της δεξιοτεχνίας πίσω από τα εξαιρετικά κρασιά της Κρήτης.