Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Δίσκος Φαιστού: Ένα συναρπαστικό αίνιγμα από τον αρχαίο κόσμο

Δίσκος Φαιστού: Ένα συναρπαστικό αίνιγμα από τον αρχαίο κόσμο

Ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα μυστηριώδες τεχνούργημα που ανακαλύφθηκε στο νησί της Κρήτης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από ψημένο πηλό και περιλαμβάνει μια σειρά από σύμβολα που δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφηθεί πλήρως. Πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον Μινωικό πολιτισμό, ο οποίος άκμασε στην Κρήτη από περίπου το 2600 π.Χ. έως το 1400 π.Χ.

Ο δίσκος έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία μελετητών και ενθουσιωδών λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του και του μυστηρίου που περιβάλλει το νόημά του. Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες, κανείς δεν μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει πλήρως τα σύμβολα του δίσκου, τα οποία είναι διατεταγμένα σε σπειροειδή διάταξη και στις δύο πλευρές.

Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι τα σύμβολα στον δίσκο αντιπροσωπεύουν μια πρώιμη μορφή γραφής, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να σχετίζονται με τη θρησκεία, τη μυθολογία ή ακόμα και την αστρονομία. Ο δίσκος παραμένει ένα από τα πιο αινιγματικά τεχνουργήματα του αρχαίου κόσμου και το πραγματικό του νόημα μπορεί να μην γίνει ποτέ πλήρως κατανοητό.

Σήμερα, ο Δίσκος της Φαιστού στεγάζεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, της πρωτεύουσας της Κρήτης. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον δίσκο και να μάθουν για την ιστορία και τη σημασία του μέσω εκθέσεων και εκθεμάτων.