Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Παρατήρηση πτηνών κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης μετανάστευσης στην Κρήτη

Παρατήρηση πτηνών κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης μετανάστευσης στην Κρήτη

Η Κρήτη, με τα ποικίλα τοπία της και τη στρατηγική της θέση, γίνεται καταφύγιο για τους παρατηρητές πουλιών κατά τη μαγευτική περίοδο της ανοιξιάτικης μετανάστευσης.

Καθώς ο χειμώνας αποχαιρετά, το νησί καλωσορίζει ένα καλειδοσκόπιο πτηνών στο ταξίδι τους προς το βορρά. Οι λάτρεις της παρατήρησης πουλιών συρρέουν σε φημισμένα hotspots όπως η λίμνη Κουρνά, ένα γαλήνιο καταφύγιο που περιβάλλεται από πλούσιο πράσινο και φιλοξενεί μια ποικιλία μεταναστευτικών και μόνιμων ειδών πουλιών. Ο αέρας γεμίζει με τις μελωδικές φωνές των κελαηδόνων, τη χαριτωμένη πτήση των ερωδιών και την περιστασιακή ματιά των αρπακτικών πουλιών που πετούν ψηλά.

Η χερσόνησος του Ακρωτηρίου είναι ένα άλλο ανοιξιάτικο στολίδι, με παράκτιους υγροβιότοπους και αλυκές που προσελκύουν μια σειρά από είδη πουλιών. Από τα κομψά φλαμίνγκο μέχρι τα ευκίνητα αμμόγιδα, η περιοχή αυτή γίνεται ένα ζωντανό πίνακα των φτερωτών θαυμάτων της φύσης. Οι ντόπιοι ξεναγοί οδηγούν συχνά εκδρομές παρατήρησης πουλιών, παρέχοντας πληροφορίες για τις συμπεριφορές και τους βιότοπους των μεταναστευτικών και μόνιμων πουλιών που κοσμούν τα τοπία της Κρήτης. Με τα κιάλια στο χέρι και την απαλή ζεστασιά της άνοιξης να αγκαλιάζει το νησί, οι παρατηρητές πουλιών θα απολαύσουν ένα πτηνολογικό θέαμα που υπογραμμίζει τη σημασία της Κρήτης ως κρίσιμου σημείου στις μεταναστευτικές διαδρομές των φτερωτών ταξιδιωτών.