Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
 Τα Βουνά της Κρήτης

Τα Βουνά της Κρήτης

Τα βουνά της Κρήτης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα του νησιού.

Το νησί φιλοξενεί πολλές οροσειρές, συμπεριλαμβανομένων των Λευκών Ορέων, της Δίκτης και της Ίδης, που προσφέρουν εκπληκτική θέα και μια ποικιλία από υπαίθριες δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Μια από τις πιο διάσημες κορυφές του νησιού είναι το βουνό Ίδη, γνωστό και ως Ψηλορείτης, το οποίο είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης και θεωρείται ιερό στην αρχαία μυθολογία. Το βουνό είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πεζοπόρους και πεζοπόρους, με καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που οδηγούν στην κορυφή. Από την κορυφή, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πανοραμική θέα στο νησί και το γύρω Αιγαίο Πέλαγος.

Ένας άλλος δημοφιλής ορεινός προορισμός είναι το φαράγγι της Σαμαριάς, που βρίσκεται στα Λευκά Όρη. Αυτό το βαθύ και στενό φαράγγι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης και προσφέρει μια δύσκολη αλλά ικανοποιητική πεζοπορία. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα στο φαράγγι, απολαμβάνοντας το εκπληκτικό τοπίο και την άγρια ζωή στην πορεία.

Για όσους αναζητούν μια πιο χαλαρή υπαίθρια εμπειρία, τα βουνά της Κρήτης φιλοξενούν επίσης πολλά γοητευτικά χωριά, συμπεριλαμβανομένου του παραδοσιακού χωριού Ανώγεια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στο νησί.

Τα βουνά της Κρήτης προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη φυσική ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Είτε είστε έμπειρος πεζοπόρος είτε ψάχνετε απλώς για μια γραφική βόλτα, τα βουνά της Κρήτης είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί όποιος επισκέπτεται το νησί.