Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Η Ενετική Λότζια

Η Ενετική Λότζια

Η Ενετική Λότζια είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά κτίρια στην πόλη του Ηρακλείου της Κρήτης.

Χτισμένο στις αρχές του 17ου αιώνα κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας της Κρήτης, η Λότζια είναι ένα εξαιρετικό δείγμα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής και ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτούν οι λάτρεις της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε τη βενετσιάνικη Λότζια στο επόμενο ταξίδι σας στην Κρήτη:

Ιστορία: Η Ενετική Λότζια κατασκευάστηκε από τον Φραντσέσκο Μοροζίνι, τον Κυβερνήτη της Κρήτης, το 1628. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως κοινωνικός σύλλογος για τους Ενετούς ευγενείς, αλλά αργότερα χρησίμευσε ως Δημαρχείο και ως φυλακή κατά την Τουρκοκρατία.

Αρχιτεκτονική: Η κομψή αρχιτεκτονική του κτιρίου είναι ένας μοναδικός συνδυασμός βενετσιάνικων και τοπικών στοιχείων, που χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες καμάρες, την περίπλοκη διακόσμηση και το όμορφο λιθόγλυφο μπαλκόνι.

Τοποθεσία: Το Venetian Loggia βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, καθιστώντας το έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο μιας μικρής πλατείας και περιβάλλεται από καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα, καθιστώντας το ιδανικό σημείο για να κάνετε ένα διάλειμμα από την εξερεύνηση της πόλης.

Αποκατάσταση: Η ενετική Λότζια υπέστη σημαντική αποκατάσταση τον 20ο αιώνα, η οποία επανέφερε την παλιά της αίγλη.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Η Ενετική Λότζια φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων, συναυλιών και παραστάσεων, οι οποίες δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του κτηρίου και να εκτιμήσουν την πολιτιστική του σημασία.

Συμπερασματικά, η Ενετική Λότζια είναι ένας απαραίτητος προορισμός για όποιον επισκέπτεται το Ηράκλειο Κρήτης. Προσφέρει μια μοναδική εικόνα της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής της πόλης και είναι ένα όμορφο παράδειγμα της κληρονομιάς της Ενετοκρατίας στο νησί. Φροντίστε να το προσθέσετε στο δρομολόγιό σας όταν επισκέπτεστε την Κρήτη.