Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Εξερευνώντας τον Κρυμμένο Παράδεισο της Κρήτης: Το Φοινικόδασος του Βάι

Εξερευνώντας τον Κρυμμένο Παράδεισο της Κρήτης: Το Φοινικόδασος του Βάι

Το Φοινικόδασος του Βάι είναι ένα κρυμμένο στολίδι που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Κρήτης, στην Ελλάδα.

Αυτό το φοινικόδασος φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικό φοινικόδασος στην Ευρώπη, με περισσότερους από 5.000 φοίνικες. Οι επισκέπτες στο Βάι θα βρεθούν περιτριγυρισμένοι από ένα όμορφο, τροπικό τοπίο που θυμίζει μακρινό παράδεισο.

Η ιστορία του Φοινικόδασους του Βάι είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και η ομορφιά του. Ο μύθος λέει ότι το φοινικόδασος δημιουργήθηκε από Φοίνικες εμπόρους που έφεραν τους σπόρους των ντόπιων χουρμαδιών στην Κρήτη. Αυτοί οι χουρμαδιές ευδοκίμησαν στο μεσογειακό κλίμα και πολλαπλασιάστηκαν γρήγορα, δημιουργώντας τελικά το υπέροχο φοινικόδασος που γνωρίζουμε σήμερα. Το φοινικόδασος ήταν επίσης κρησφύγετο για πειρατές στο παρελθόν, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τους γύρω λόφους και τις σπηλιές ως καταφύγιο. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την πλούσια βλάστηση του δάσους, να θαυμάσουν το όμορφο τοπίο και να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της κοντινής παραλίας.

Αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Κρήτη, το Φοινικόδασος του Βάι είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε. Με το μαγευτικό τοπίο και τη συναρπαστική ιστορία του, αυτό το κρυμμένο στολίδι είναι ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης και για τους λάτρεις της ιστορίας. Κάντε μια βόλτα στο φοινικόδασος, χαλαρώστε στην κοντινή παραλία ή απλώς καθίστε αναπαυτικά και θαυμάστε το όμορφο τοπίο. Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, μια επίσκεψη στο Φοινικόδασος του Βάι είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία.