Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Εξερευνώντας τα εθνικά πάρκα της Κρήτης: Η Αδάμαστη Ομορφιά της Φύσης

Εξερευνώντας τα εθνικά πάρκα της Κρήτης: Η Αδάμαστη Ομορφιά της Φύσης

Τα φυσικά τοπία της Κρήτης αποτελούν μια εκπληκτική απόδειξη της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής σημασίας του νησιού.

Πέρα από τις μαγευτικές παραλίες και τους ιστορικούς θησαυρούς της, το νησί φιλοξενεί μια σειρά από εθνικά πάρκα και προστατευόμενες περιοχές που αποτελούν καταφύγιο τόσο για την άγρια ζωή όσο και για τους λάτρεις της φύσης.

Εθνικό Πάρκο Φαραγγιού Σαμαριάς: Γνωστό για την άγρια ομορφιά του, το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα από τα μακρύτερα στην Ευρώπη και αποτελεί απαραίτητο προορισμό για τους πεζοπόρους. Καθώς διασχίζετε το μονοπάτι, περιβάλλεστε από πανύψηλους βράχους και ποικίλη χλωρίδα, με την ευκαιρία να συναντήσετε το σπάνιο Κρι-Κρι (κρητικό αγριοκάτσικο) στο φυσικό του περιβάλλον.

Παραλία και δάσος Ελαφονησίου: Αυτή η προστατευόμενη περιοχή είναι ένα μωσαϊκό τοπίων, από παρθένες παραλίες με ροζ άμμο μέχρι καταπράσινα δάση κέδρου. Είναι ένα καταφύγιο για τους παρατηρητές πουλιών και ένα μέρος όπου οι λάτρεις της φύσης μπορούν να περιπλανηθούν σε ποικίλα οικοσυστήματα.

Το Εθνικό Πάρκο Λευκών Ορέων: Γνωστή ως Λεύκα Όρη, αυτή η οροσειρά είναι ένας παράδεισος για πεζοπόρους, με δραματικές κορυφές και γαλήνια οροπέδια. Φιλοξενεί μοναδικά είδη και το διάσημο κρητικό αγρίμι (αγριοκάτσικο), καθιστώντας το καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης.

Το Κουρταλιώτικο φαράγγι: Το φαράγγι αυτό, που βρίσκεται στο Ρέθυμνο, είναι ένα φυσικό θαύμα, γνωστό για τους πανύψηλους βράχους του και τον Κουρταλιώτικο ποταμό που το διαρρέει. Είναι ένα ιδανικό σημείο για παρατήρηση πουλιών και εκτίμηση των μοναδικών γεωλογικών σχηματισμών του νησιού.

Λίμνη Κουρνά: περιβάλλεται από πλούσια βιοποικιλότητα. Είναι μια γαλήνια τοποθεσία για παρατήρηση πουλιών, πικνίκ και χαλαρούς περιπάτους. Τα γύρω χωριά προσφέρουν μια ματιά στην τοπική κρητική ζωή.

Η εξερεύνηση των εθνικών πάρκων της Κρήτης είναι μια ευκαιρία να παρακολουθήσετε την αδάμαστη ομορφιά του νησιού. Αυτές οι προστατευόμενες περιοχές δεν παρέχουν μόνο καταφύγιο για την άγρια ζωή, αλλά προσφέρουν επίσης στους επισκέπτες την ευκαιρία να συνδεθούν με τα παρθένα τοπία αυτού του μεσογειακού διαμαντιού.