Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
Ανακαλύπτοντας τη γοητεία του χωριού Πλάκα

Ανακαλύπτοντας τη γοητεία του χωριού Πλάκα

Η Πλάκα είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Κρήτης, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από τη δημοφιλή πόλη του Αγίου Νικολάου.

Το χωριό είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου, προσφέροντας στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και τη γύρω ύπαιθρο. Η Πλάκα είναι γνωστή για τα γοητευτικά στενά δρομάκια, τα ασβεστωμένα σπίτια και τα ζωντανά λουλούδια που κοσμούν κάθε γωνιά της. Το χωριό έχει παραδοσιακό κρητικό χαρακτήρα, με φιλόξενους ντόπιους, φιλόξενες ταβέρνες και γραφικά καταστήματα που πωλούν χειροποίητες χειροτεχνίες και αναμνηστικά. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα στο χωριό, να απολαύσουν την όμορφη θέα και να απολαύσουν ένα νόστιμο γεύμα σε μια από τις πολλές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Πλάκας είναι η γειτνίασή της με το διάσημο νησί της Σπιναλόγκας. Η Σπιναλόγκα ήταν κάποτε βενετσιάνικο φρούριο, στη συνέχεια αποικία λεπρών και σήμερα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια σύντομη βόλτα με βάρκα από την Πλάκα στη Σπιναλόγκα και να εξερευνήσουν τη συναρπαστική ιστορία και την εκπληκτική ομορφιά του νησιού. Το νησί περιβάλλεται από κρυστάλλινα νερά και τα ερείπια του φρουρίου και της λεπρικής αποικίας μαρτυρούν την πλούσια και πολύπλοκη ιστορία του. Συνολικά, η Πλάκα είναι ένα γοητευτικό και φιλόξενο χωριό που προσφέρει στους επισκέπτες έναν τέλειο συνδυασμό της παραδοσιακής κρητικής κουλτούρας, της φυσικής ομορφιάς και της συναρπαστικής ιστορίας.