Book now
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) Free transfer
5 χωριά του Ρεθύμνου της ηρεμίας και της γοητείας

5 χωριά του Ρεθύμνου της ηρεμίας και της γοητείας

Το Ρέθυμνο, μια γοητευτική περιοχή στο νησί της Κρήτης, δεν είναι γνωστό μόνο για την πολυσύχναστη πόλη του και τις παρθένες παραλίες του, αλλά και για τα κρυμμένα διαμάντια του με τη μορφή γοητευτικών χωριών.

Αυτοί οι γραφικοί οικισμοί προσφέρουν μια ματιά στον παραδοσιακό τρόπο ζωής του νησιού, με τη διαχρονική ομορφιά, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τη ζεστή φιλοξενία. Σε αυτό το άρθρο, αποκαλύπτουμε πέντε μαγευτικά χωριά στο Ρέθυμνο που περιμένουν να τα εξερευνήσετε, υποσχόμενα μια αυθεντική και αξέχαστη εμπειρία.

Μυριοκέφαλα:

Φωλιασμένα στους πρόποδες του όρους Βρύσινας, τα Μυριοκέφαλα είναι ένα χωριό γεμάτο ιστορία και φυσική ομορφιά. Το χωριό φημίζεται για την καλοδιατηρημένη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του, συμπεριλαμβανομένου του βενετσιάνικου αρχοντικού "Σπίτι του Ρισβάνη". Εξερευνήστε τα στενά σοκάκια, επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της βυζαντινής εποχής και απολαύστε την ηρεμία των γύρω ελαιώνων και αμπελώνων. Η Μυριοκέφαλα είναι επίσης ιδανικό σημείο εκκίνησης για τους λάτρεις της πεζοπορίας, με μονοπάτια που οδηγούν σε εκπληκτικά σημεία θέας και στο κοντινό μοναστήρι Αρκάδι.

Γερακάρι:

Το Γερακάρι βρίσκεται στην καρδιά της υπαίθρου του Ρεθύμνου και προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο σε ένα γραφικό περιβάλλον. Το χωριό είναι γνωστό για τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια του, τους ανθισμένους κήπους και την πανοραμική θέα στα γύρω τοπία. Κάντε έναν χαλαρό περίπατο στο χωριό, επισκεφθείτε τη μικρή βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και απολαύστε τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Το Γερακάρι είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης, με κοντινά μονοπάτια πεζοπορίας που ελίσσονται μέσα από ελαιώνες και οδηγούν σε κρυφές σπηλιές και πηγές.

Επισκοπή:

Η Επισκοπή, που βρίσκεται κοντά στη βόρεια ακτή του Ρεθύμνου, είναι ένα γοητευτικό χωριό με πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τη μινωική εποχή. Εξερευνήστε τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης Λάππα, συμπεριλαμβανομένης της ρωμαϊκής νεκρόπολης και της παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια του χωριού, θαυμάστε τα βενετσιάνικα αρχοντικά και επισκεφθείτε την ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η Επισκοπή είναι επίσης γνωστή για τη μεγάλη αμμώδη παραλία της, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τα κρυστάλλινα νερά.

Αργυρούπολη:

Κρυμμένη σε μια καταπράσινη κοιλάδα, η Αργυρούπολη είναι ένα χωριό που γοητεύει τους επισκέπτες με τη φυσική ομορφιά και την ιστορική της σημασία. Εξερευνήστε τα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια του χωριού, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχαίας πόλης και ρωμαϊκών λουτρών, και θαυμάστε τις πηγές και τους καταρράκτες που ρέουν στο τοπίο. Αφεθείτε στη νόστιμη τοπική κουζίνα στις ταβέρνες, οι οποίες προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία δίπλα στα νερά που καταρρέουν. Η Αργυρούπολη είναι μια όαση ηρεμίας, ιδανική για όσους αναζητούν μια γαλήνια και γραφική απόδραση.

Μελιδόνι:

Φωλιασμένο ανάμεσα στους γραφικούς λόφους του Ρεθύμνου, το Μελιδόνι είναι ένα χωριό γνωστό για την πλούσια λαογραφία και την ιστορική του σημασία. Επισκεφθείτε το Σπήλαιο Μελιδονίου, το οποίο έπαιξε ρόλο στην Κρητική Επανάσταση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εξερευνήστε τα γοητευτικά δρομάκια του χωριού, θαυμάστε τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας, γνωστή για τις όμορφες τοιχογραφίες της. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε στην πλατεία του χωριού και να απολαύσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα πριν συνεχίσετε την εξερεύνησή σας.

Τα γοητευτικά χωριά του Ρεθύμνου προσφέρουν μια ματιά στον αυθεντικό κρητικό τρόπο ζωής, αναδεικνύοντας ένα μείγμα ιστορίας, φυσικής ομορφιάς και θερμής φιλοξενίας. Από τους ιστορικούς δρόμους της Μυριοκέφαλας και της Επισκοπής μέχρι τα ήσυχα καταφύγια του Γερακαρίου και της Αργυρούπολης, και από το πλούσιο σε λαογραφία Μελιδόνι, κάθε χωριό έχει τη δική του μοναδική γοητεία. Ξεκινήστε ένα ταξίδι σε αυτά τα κρυμμένα διαμάντια του Ρεθύμνου και βυθιστείτε στη μαγευτική ατμόσφαιρα που έχει να προσφέρει κάθε χωριό.